De pen van ... Ans & Hay Jacobs.

Ja, de pen is bij bijna elke vereniging een bekend item, dus nu dan maar een stukje over DIESEL.

Diesel is geboren in februari 2011, onze zoon Jurgen had op internet alles afgezocht over Labradors, hij alleen staand, zocht een trouwe huisvriend voor gezelligheid met een goed karakter dus welke eigenschappen en vaardig-heden kun je verwachten van zo’n hond en wat zijn de kosten.

Hij ging bij een bekende Labradorfokker in Venray kijken en praten over aanschaf en onderhoud van deze honden en dat pakte goed uit, deze had net een nieuw nest met pups liggen en dan ben je al verkocht zoals het zo mooi heet. Er werd gelijk een keuze gemaakt en na enkele weken kon hij Diesel ophalen.

dieseljpg

Trots kwam hij die bij ons laten zien (vader en moeder Hay & Ans) en hij had een week vrij genomen om samen met deze pup het leven in te stappen en vast besloten er het beste van te maken, maar ja hij heeft een baan bij Seacon en een pup de hele dag alleen op een appar-tement is natuurlijk niet best en dus was de oplossing snel gevonden, morgens 06.45 uur brengt hij Diesel bij zijn vader en moeder en deze hebben de hele dag gezelschap. Hij word lekker uitgelaten en avonds om 17.15 uur wordt hij weer opgehaald en na een gesprekje van hoe was het vandaag, komen de avonturen van die dag van Diesel boven drijven, zwemmen in het Jaomerdal of spelen met andere op de Hei en zoekacties of flyball. Hij is overal voor in, zo maakt hij toch elke dag weer wat nieuws mee ook tot grote vreugde van ons, zijn stiefbaasjes. Het is een feest om op je oude dag zo’n jonge pup volwassen zien te worden en deze de brains laat werken om dat voor elkaar te krijgen wat je van hem verwacht.

Op Agillity vindt hij het geweldig, samen met andere eerst parcours lopen en dan daarna rennen en spelen en dan voldaan thuis komen en die avond mag hij blijven slapen bij ons. Elke dag bij het wandelen, wil hij even naar de ingang van het Agillityveld om te kijken of er iemand is maar ja dan moet hij weer een weekje wachten op de volgende spelronde en daar verheugd hij zich telkens op. Prachtig om te zien en goed dat er mensen zijn zoals Ank en Geert die de spelvreugde voor onze honden en sociale omgang op een groter plan hebben getild, chapeau daarvoor !!

Dus de keuze van Jurgen was de enige juiste ook al was hij zelf opgegroeid met onze Rottweiler Roland ook een karakter hond en zeer vriendelijk in de omgang die toch een respectable leeftijd van 14 jaar heeft gehaald.

diesel1jpg

Tot zover een stukje over Diesel Jacobs nu uitgegroeid tot een mooie Labrador van bijna 20 maanden !!