De pen van ... Ine & Tess.

Hallo luitjes,

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Tess, een Norwich Terrier teefje van 10 jaar oud, ik bedoel jong.

Ik ben geboren bij een fokker en mocht 7 maanden van mijn puppietijd bij een hele lieve vrouw wonen. Daarna ging ik terug naar de fokker om voor nakomelingen te zorgen. Ik heb drie nestjes puppies gekregen. Net zo’n schatjes als ik !!! (hihi).

Toen ik 5 jaar oud was kwamen er opeens twee mensen uit Venlo naar mij kijken, en… die namen mij mee !! Ik vond dat vanaf het eerste moment super tof. Eenmaal bij hun thuis gekomen ben ik direct op de bank gesprongen en daar lig en slaap ik nog steeds, hoewel ik kan kiezen: de bank of een lekkere mand.

763b0f81-c013-46f9-adf0-639844547ddfjpg

Ik moest echter nog één keer terug naar de fokker voor mijn derde nestje. Dat was niet zo leuk, maar… afspraak is afspraak!

Mijn vrouwtje is direct met mij naar de cursus gegaan. Wat gehoorzaamheid betreft, daar heb ik mee gelachen, ik deed immers toch al wat zij van mij vroegen? Maar ik vond het hartstikke leuk. Ook Agility vind is super tof. Ja weet je, normaal blaf ik alleen als de bel gaat omdat ik het hartstikke leuk vind als er bezoek komt, maar met trainen kef ik er lekker op los als ik aan de beurt ben. Hoewel, niet alleen als ik aan de beurt ben. Tijdens het wachten op mijn beurt bemoei ik me altijd met de anderen. Als die niet direct doen wat er van hen gevraagd wordt bemoeiblaf ik me daarmee. Mijn baasje vindt dat niet zo leuk, maar och, ik zeg maar zo, de zaterdagochtend is mijn feestje.

Mijn baasje en ik hebben een tijdlang met een vast groepje getraind. Toen dat groepje ophield te bestaan, i.v.m. het overlijden van enkele hondjes op leeftijd, werd het groepje opgeheven. En vanaf dat moment trainen we bij Viervoeters V.O.S., Just for Fun! Zoooooo leuk, zoooooo gezellig!Er waren voor mij ook enkele nieuwe hindernissen: de wip en de tafel!

De tafel, geen probleem, tof! De wip: voor mij ook geen probleem. Als het aan mij ligt race ik er overheen, maar dat vindt mijn baasje niet goed. Zij wil dat ik iets over de helft even wacht. Onzin natuurlijk, maar als zij dat graag heeft en ze roept ‘wacht’ dan doe ik dat toch!?

Het is de bedoeling dat we bij de Pré-Agiitygroep blijven in verband met mijn leeftijd. Hihi, mij maakt dat niet uit, als ik maar lol heb!

We krijgen les van Ruud (ook een grote vriend van mij want die heeft lekkere Frolicjes!), we zijn met een gezellig groepje en hebben er iedere zaterdagochtend heel veel zin in!

Als ik nog eens mag schrijven dan vertel ik jullie over mijn ervaring bij het lopen van een parcours.

Tess en Ine Bleijs uit Venlo. ( febr. 2019 )