De pen van ... Mariet Josten.

Die traint met haar hond "Sue".

Hallo, Ik ben Mariet Josten en mijn hond heet Sue.

Ik woon in Venlo en ben samen met Sue vanaf de eerste dag lid van onze viervoetersclub.

Sue is een Kleine Münsterländer, Heidewachtel (jachthond), geboren op 11 januari 2009 in Dommelen (bij Tilburg) en ze is een teefje. Ze is nu dus 3 jaar.

SUEjpg

Sue is een slimme hond, leergierig, sociaal met een eigen willetje, aanhankelijk binnen het gezin, zeer waakzaam, heeft een goede neus en is dol op water.

De eerste 3 jaar van haar leven liepen niet geheel zonder medische hulp, maar momenteel is ze erg op haar gemak en heeft veel zelfvertrouwen.

Toen ze nog een hele kleine pup was, heb ik samen met haar de puppycursus gedaan, daarna volgden 1½  jaar jachttraining in Helden. We trainden in het begin met dummies, toen met duiven en kraaien, daarna met het grotere wild: konijntjes, hazen, eenden en ganzen. Op deze training leerde ze echt gehoorzamen en apporteren. Ook leerde ze in een rechte lijn over water te zwemmen, om aan de overkant een eend te zoeken en daarna terug te brengen bij mij.

Nu doen we bij Ank en Geert, JUST FOR FUN, agility. Sue en ik krijgen de les van Ank en dat is flink hard werken voor ons, maar FUN hebben we zéér zeker. Net als mijn hond ben ik zeer gedreven en gepassioneerd.

Sue vindt het werken erg leuk en ik ben trots op haar. 

En ik geef de pen door aan Buddy’s baasjes.