De pen van ... Mirella Hurkmans.

Mijn naam is Mirella en ik woon samen met mijn hond Sunny in Blerick.

Sunny is een kruising van inmiddels 3 jaar oud. Ik heb haar uit een asiel in Geleen gehaald toen ze 4 maanden was. Ik vermoed dat zij tot die periode amper contact heeft gehad met mensen, en van de wereld buiten het asiel nog helemaal niks had ervaren, want Sunny bleek een heel nerveus, angstig en onzeker hondje.

Omdat dit mijn eerste hond was, wist ik ook niet echt hoe ik dit moest aanpakken. Dus ben ik hulp gaan zoeken. Ik heb cursussen gedaan en privé trainingen gehad, maar dit loste haar angstenproblemen niet op.

Ik ben ik Utrecht geweest en daar hebben gedragsdeskundigen haar geobserveerd.
Vervolgens kreeg ik antidepressiva voor haar. Ik had hier geen goed gevoel over, maar was ten einde raad dus heb het toch geprobeerd. Mijn voorgevoel bleek terecht te zijn want haar angsten werden alleen maar erger tot het punt dat ze niet meer wilde wandelen en zelfs de deur niet meer uit wilde. Alleen thuis voelde ze zich goed en was ontspannen.

Ik was de wanhoop nabij en wist niet meer hoe ik verder moest. Toen kreeg ik via via het telefoonnummer van Ruth. Samen met haar zus geeft zij trainingen bij het Equidrome onder de naam Puppytalk. Zij is bij ons thuis gekomen en heeft met mij samen getraind, gaf mij weer hoop en leerde mij over "Caesars way". De manier van trainen die zij toepassen.

sunnyjpg

En dit is mijn "redding" geweest. Langzaam maar zeker bloeide Sunny weer op en kreeg ze weer wat meer zelfvertrouwen. Ik kon weer met haar gaan wandelen en langzaam weer wat ondernemen. Ik had al eerder van de VOS Viervoeters gehoord en leek me echt super om dit met haar te doen, maar dat was toen echt onmogelijk.

Na een tijdje durfde ik het aan en heb ik gebeld voor een proefles. Het was al meteen duidelijk dat Sunny dit echt leuk zou vinden en de sfeer was ook heel gezellig en ongedwongen.

Vooral het motto "just for fun" sprak mij heel erg aan.

Inmiddels hebben we zo'n 14 lessen gehad en het gaat steeds beter. Met de andere honden gaat het goed als ze allemaal los zijn. Met contact aan de lijn heeft ze wel nog moeite.

Sunny zal nooit een "allemansvriend" worden, maar ze bloeit langzaam steeds meer op en ben daarom ook ontzettend trots op haar en stiekem ook een klein beetje op mezelf.. :-)

Sunny en ik verheugen ons op nog veel plezier met alle trainingen, onderlinge wedstrijden en leuke dingen die georganiseerd worden en willen jullie allemaal bedanken want zonder jullie geduld, begrip en juiste manier van benaderen was dit niet mogelijk geweest.

Liefs Mirella en Sunny.