De pen van ... Nick van der Schors.

Die traint met zijn hond "Bliss".

Hoewel zij, Bliss is namelijk een teefje, wel wat weg heeft van een Bichon Frisé is zij waarschijnlijk een boomer. Een boomer is een kruising van 1 of 2 harige hondjes zowel klein of middelgroot die zijn vernoemd naar de hond Boomer die in de gelijknamige film de hoofdrol vertolkte.

Groot voordeel van deze honden is dat zij geen haren verliezen.

Bliss is ongeveer 3 jaar oud en komt uit een asiel. Toen ik haar ophaalde was ze ongeveer een jaar (geschat door een dierenarts). Ze was in de vakantieperiode door de politie gevonden op een industrieterrein.

Het is een hele lieve en aanhankelijke hond die graag mee gaat wandelen.

Bliss luistert goed, hoewel ze soms ook wel eigenwijze trekjes vertoont.

blissjpg

Vanaf de oprichting zijn we enthousiast lid van Agility vereniging Viervoeters V.O.S. en trainen met veel plezier.

In het prille begin was Bliss nogal onstuimig en ging met een flink tempo over het parcours. Ook zorgde ze soms voor de nodige hilariteit door halverwege het parcours heel hard rondjes te gaan rennen om de instructeur en mijzelf.

Tegenwoordig doet ze het een stuk rustiger, waardoor ze het parcours meestal bijna foutloos aflegt.

De enige hindernis waar ze moeite mee heeft zijn de “paaltjes”.

Het wil wel eens voorkomen bij warm weer of als ze erg moe is dat ze bij een hindernis gaat liggen of in het midden van bijvoorbeeld “de wip” blijft staan kijken met een blik van “doe het maar zelf”.

Gelukkig gebeurt dit maar zelden. Als het regent is ze helemaal in haar element en gaat ze als een speer. Ik ben erg blij met haar en natuurlijk erg trots dat ze het zo goed doet bij Agility. 

De groetjes van Bliss en mij en ik geef de pen door aan Nicole Timmermans.