De pen van ... Nicole Timmermans.

Dankjewel Nick, baasje van Bliss voor het doorgeven van de pen….

Turbo en ik zijn er heel blij mee!!

Ja, die Turbo en de behendigheidscursus. Het is eigenlijk iets dat niet bij elkaar past. Maar wie had ooit gedacht dat mijn dappere, zwarte Turbo over halve daken, kattenlopen en andere vreemdsoortige hordes zou springen? Nou ikke in ieder geval niet. Het was prachtig te zien hoe ze beetje bij beetje, hindernis na hindernis bedwong. Alleen die paaltjes he… nee dat wil nog niet zo lukken. En als ik dan toch even in het brein van Turbo dog mag springen, kan ik ook nog wel begrijpen dat ze die paaltjes niet geweldig vindt. Waarom zou een Labrador in vredesnaam slalommen… Toch, toen we afgelopen week weer op de mooie, grote Venlose Heide rondliepen en de elegante Turbo even dacht dat ze over een wildrooster heen kon springen, kreeg ik haar net op tijd onder controle. Het breed van het rooster was een beetje breder dan het breed van de cursus. Gelukkig kent ze het woord stop ook, waardoor ze is ontsnapt aan een eventuele verwonding. Dat reageren op korte, strakke commando’s heeft ze goed geleerd op de cursus. Natuurlijk vindt ze het niet nodig om altijd even alert te zijn, maar het gaat vele malen beter met die behendigheid dan ik had verwacht en gehoopt. Turbo zelf heeft vanzelfsprekend niet in de gaten wat ze allemaal leert. Haar gaat het vooral om dat laatste kwartiertje…

Rollen, met 4 poten in de lucht liggen, rennen en met al haar vriendjes spelen: dat maakt voor Turbo de cursus zo super. Maar ach, Bliss, waar ben je toch, waarom ben je naar een andere groep gegaan?

turbojpg

4 Jaar is ze nu.  We kregen haar toen onze andere, witte Labrador Bowie, 2,5 jaar was. Gelukkig klikte het meteen vanaf het begin. Nu zijn de twee onafscheidelijk, behalve tijdens de cursus natuurlijk en hebben ze thuis hun eigen speeltuin. Ja, u leest het goed: speeltuin. Ze hebben mijn mooie, bloemrijke tuin omgetoverd tot hun eigen stoeiterrein. Weg bananenboom, weg perzikenboom en weg bloemen. Af en toe probeer ik nog een beetje streng te doen, maar dan zie ik ze samen spelen en kan dan alleen maar stiekem genieten.

Een mooi initiatief: behendigheid just for fun. En fun is het zeker want zonder fun, zouden we allang niet meer aan al dat sportieve gedoe meedoen.

Nicole en Turbo geven de pen door aan Ursula en Pim…

Oh ja nog even dit,: eens zal Turbo jullie vast wel vergeven dat jullie haar steeds uitlachen als ze met 4 poten in de lucht ligt te draaien….. ha ha ha