Wat is agility ?

Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. De handler mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij agility wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op de verschillende vaardigheden van de hond.   

Agility is de pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en bazen. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. De hond (en baas) moet zich lichamelijk inspannen, al zijn spieren worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de baas / bazin wordt versterkt.  

U kunt iedere zaterdagmorgen of woensdagavond vrijblijvend op Sportpark de Merelweg komen kijken naar het beoefenen van deze prachtige hondensport. Indien u behoefte heeft om deze sport aan den lijve te ervaren, dan bestaat de mogelijkheid om ( na afspraak ) onder de begeleiding van een ervaren agility instructeur het opgestelde parcours met uw hond af te werken.  Stuur hiervoor een mailtje naar : info@viervoetersvos.nl.