Wat is pré-agility ?

In feite is Pré-Agility voor iedere viervoeter een goede sport om uit te oefenen. Bijvoorbeeld jonge honden mogen vaak nog niet springen en kunnen dus ( nog ) niet aan bijvoorbeeld Agility mee doen. Pré-Agility is dan een goede uitkomst. Hierbij hoeft de hond namelijk niet hoog te springen, maar kan hij wel lekker actief bezig zijn. Viervoeters V.O.S. beschikt over een uitgebreid arsenaal van hindernissen die speciaal aangepast worden voor deze agility activiteit van Viervoeters V.O.S. Vanaf 4 maanden mag Uw hond meedoen aan de Pré-Agility.

Het is een uitstekende voorbereiding voor honden onder de 12 maanden op de trainingen die Viervoeters V.O.S. aanbied. De honden hebben al maanden van tevoren kennis kunnen maken met de hindernissen zoals eerder genoemd en raken vertrouwd met deze toestellen. Weliswaar worden de hindernissen zodanig opgesteld dat voorkomen wordt dat honden op een te vroege leeftijd hun gewrichten gaan belasten, maar spelenderwijs kunnen ze wennen aan de hindernissen, commando’s en aan de andere honden. Tevens wordt de hond zelfbewuster en de band met z’n baasje wordt versterkt. Maar niet alleen jonge honden kunnen deze leuke sport beoefenen maar ook de wat oudere honden of honden die moeten revalideren vanwege een opgelopen blessure. Deze Pré-Agility sport is niet belastend want er wordt niet hoog gesprongen of geklommen. Wij geven ieder toekomstig Agility lid de mogelijkheid om lekker en op een ongedwongen manier leuk bezig te zijn met je hond middels:  Pré-Agility .

De Pré Agility lessen voor het najaarsseizoen 2020 zullen op zaterdag 5 September aanstaande ( wel onder voorbehoud van de Corona ontwikkelingen ) weer gaan beginnen.

We trainen 45 minuten tot een uur om bijvoorbeeld de jonge honden niet al te zwaar te belasten. Elke zaterdag begint de training om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. In dit klein uurtje is het afbreken van het parcours meegerekend.

Net als bij de volwassen honden duurt deze sessie 15 lessen en hiervoor zijn de kosten ook € 75,00. Aanmelden kan via het onderstaande email adres. Er bestaat de mogelijkheid om tijdens het lopende seizoen in te stromen.

Indien u verdere informatie wilt ontvangen dan kunt u dit ook via het onderstaande email adres aanvragen: