Wat is pré-agility ?

In feite is Pré-Agility voor iedere viervoeter een goede sport om uit te oefenen. Bijvoorbeeld jonge honden mogen vaak nog niet springen en kunnen dus ( nog ) niet aan bijvoorbeeld Agility mee doen. Pré-Agility is dan een goede uitkomst. Hierbij hoeft de hond namelijk niet hoog te springen, maar kan hij wel lekker actief bezig zijn. Viervoeters V.O.S. beschikt over een uitgebreid arsenaal hindernissen die speciaal zijn aangeschaft voor deze agility activiteit van Viervoeters V.O.S. Vanaf 4 maanden mag Uw hond meedoen aan de Pré-Agility.

Het is een uitstekende voorbereiding voor honden onder de 12 maanden op de komende trainingen die Viervoeters V.O.S. aanbied. De honden hebben al maanden van tevoren kennis kunnen maken met de hindernissen zoals eerder genoemd en raken vertrouwd met deze toestellen. Weliswaar worden de hindernissen zodanig opgesteld dat voorkomen wordt dat honden op een te vroege leeftijd hun gewrichten gaan belasten, maar spelenderwijs kunnen ze wennen aan de hindernissen, commando’s en aan andere honden. Tevens wordt de hond zelfbewuster en de band met z’n baasje wordt versterkt. Maar niet alleen jonge honden kunnen deze leuke sport beoefenen maar ook de wat oudere honden of honden die moeten revalideren vanwege een opgelopen blessure. Deze Pré-Agility sport is niet belastend want er wordt niet hoog gesprongen of geklommen. Wij geven ieder toekomstig Agility lid de mogelijkheid om lekker en op een ongedwongen manier leuk bezig te zijn met je hond middels:  Pré-Agility .

De Pré-Agility lessen voor het voorjaarsseizoen 2024 zijn reeds op zaterdag 9 Maart j.l. begonnen.

We trainen 45 minuten tot een uur om bijvoorbeeld de jonge honden niet al te zwaar te belasten. Elke zaterdag begint de training om 09.45 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. In dit iets meer dan een uur zit het opbouwen en afbreken van het Pré-Agility parcours meegerekend.

Net als bij de volwassen honden duurt deze sessie 15 lessen en hiervoor zijn de kosten € 85,00. Aanmelden kan via het onderstaande email adres. Er bestaat tevens de mogelijkheid om tijdens het lopende seizoen in te stromen mits er plaats is.

Indien u verdere informatie wilt ontvangen dan kunt u dit ook via het onderstaande email adres aanvragen: